4 gedachten over “Dyslexieconferentie 2018 – 2”

  • Hallo Harriet,
   Ik zal de powerpoint binnenkort online zetten. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik dat het best kan doen. Heb er nog niet zoveel ervaring mee. Als je de dyslexieconferentie hebt bezocht, heb je een link van Lexima gekregen om alle powerpoints te downloaden. Misschien gaat dat nog beter. Groeten, Jos Smeets

   Beantwoorden
 1. Hallo Jos

  Inmiddels hebben we je powerpoint van de dyslexieconferentie 2018 gevonden.
  Bij je presentatie op de dyslexie conferentie verwees je naar een subsidie van de overheid om digitale hulpmiddelen uit te proberen. Helaas kunnen we dat niet vinden op de site van de overheid. Weet u waar we deze subsidie kunnen vinden?

  Graag reactie. groeten, Riëtta Kreijkes en Harriët Smit

  Beantwoorden
  • Hallo Riëtta,

   Er komt geen subsidie om software uit te proberen. Ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen.
   Wel is een subsidie van ongeveer 2 miljoen beschikbaar gesteld om de borging van dyslexiezorg te stimuleren. Onderdeel hiervan is bredere toepassing van compenserende software. De uitwerking volgt nog; daar zijn we nog niet uit. Er komt in elk geval geen geld om software aan te schaffen.
   Geschikte software hoeft echter niet duur te zijn, vooral als je software bestuursbreed aanschaft: hoe meer licenties je afneemt, hoe lager de prijs. Prijzen zijn na te vragen bij de leveranciers.
   Welk programma voor jullie school het meest geschikt is, hangt van diverse factoren af. Daarvoor verwijs ik je nu even naar de vergelijking van de programma’s op de website.
   Groeten,

   Jos Smeets

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.